Fotovakantie

Fotovakantie/workshop Frankrijk 2019

Minstens twee maal dit jaar organiseert fotograaf Renso Propstra uit het Friese Kollum, in samenwerking met Alle Laversma en Linda Propstra een fotovakantie week in Arfeuilles, sinds tien  jaar de thuishaven van Alle en Linda. Tijdens de workshop gaan we o.a. in op de technische mogelijkheden van de camera, zoals sluitertijd, diafragma en witbalans. Tevens komt nachtfotografie en niet te vergeten compositie aan de orde. Uiteraard is er ook ruimte voor uw vragen en wensen. We houden heel nadrukkelijk in het oog dat de bedoeling van de workshop is het fotoplezier te vergroten en met handige tips en een reeks technische adviezen onze foto’s meer zeggingskracht te geven. Last but not least: het vakantiegevoel mag nooit ontbreken!

 

Arfeuilles ligt in een schitterende omgeving met veel natuurschoon, dorpjes en kastelen; het is een lust om hier te fotograferen.

 

Programma

De indeling van de week is ongeveer als onderstaand, maar in gezamenlijk overleg kunnen we dat natuurlijk veranderen, zoals een bezoek plannen aan het fotogenieke Thiers hoofdsad van
de franse messenindustrie – meer dan honderd bedrijven – en een traditie van zeven eeuwen en de intrigerende ruïne van chateau Valtan in Lernolles. Beide op zo’n drie kwartier
rijden van Arfeuilles.

Aankomst op zondag ca. 19.00 u., maaltijd en drankje.

Maandag: ontbijt van 8.30 u. – 9.30 u. Theorie, lunch, wandeling in de directe omgeving van het huis. We lopen een stuk van de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Kunnen we bijv. veranderen in een bezoek aan Thiers. Ca. 19.00 diner in het dorp of elders.

Dinsdag: ontbijt , foto’s bekijken en bespreken. Eventueel naar de markt van Cusset. Lunch om ca. 12.30 en ’s middags naar het schitterende Vichy met tussenstop(s) om het landschap te fotograferen. Ca. 19.00 u. diner.

Woensdag: 8.30 – 9.30 ontbijt. Daarna bijv. hoofdzaken van de  van de portretfotografie. Fotobespreking met daarna de lunch. In de middag kan iedereen doen wat hij of zij graag wil, maar we kunnen er ook in groepsverband op uit en bijv. naar de ruïne van chateau Valtan gaan.

Donderdag: Ontbijt op de gebruikelijke tijd,  daarna fotobespreking en eventueel fotoprinten. Lunch aar de poort van het kasteel van St. Martin d’Estreaux , waarna we naar Le Crozet gaan (prachtig middeleeuws dorpje). Ca. 19.00 u. dineren.

Vrijdag: Ontbijt, theorie, fotobespreking en eventueel fotoprinten. Na de lunch naar Semur en Brionnais en eventueel naar kasteel Drée (prachtige rozentuin) in Curbigny. ‘s-Avonds barbecue of buffet.

Zaterdag: ontbijt en afscheid.

N.B. Eind juni ga ik naar Arfeuilles om nog enkele interessante/ fotogenieke ruïneachtige locaties op te sporen in de buurt van Arfeuilles.

 

Het aantal deelnemers is minimaal 3, maximaal 6

Hier staat de inhoud van de theorie voor de cursus

 

Data: 

25/5  –  1/6

22/9  –  28/9

 

Accommodatie:

U verblijft in een sfeervol “Maison de Maitre”, rustig gelegen bij Arfeuilles, een authentiek Frans dorpje in de Montagne Bourbonnaise (Auvergne). Hoewel het huis nog geen officiële naam heeft, staat het in het dorp bekend als “le Chateau”.

 

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling, een tochtje naar één van de vele kastelen in de omgeving, of om de mondaine sfeer van weleer te “proeven” in Vichy. Bij helder weer kunt u in de verte de bekende ”Puy de Dome” zien.

“Le Chateau” is omgeven door een parkachtige tuin met zwembad. De één- en tweepersoonskamers zijn zoveel mogelijk in oorspronkelijke stijl gehouden, elk met een eigen sfeer. Afgezien van de kamer op de begane grond, moeten de twee badkamers die voor de andere kamers beschikbaar zijn gedeeld worden.
De verzorging is op basis van logies, ontbijt en lunch. Voor het avondeten zijn er diverse adressen in de nabije omgeving. Tijdens het theoriegedeelte van de cursus krijgen we koffie en thee geserveerd. Wilt u buiten het officiële gedeelte nog even lekker genieten op het terras, dan komen wij u graag uw drankje brengen.

 

 

Als u een partner heeft die niet aan de cursus wil deelnemen, maar lekker wil genieten van een relaxte vakantie en eventueel excursies, dan is dat ook mogelijk. Voor de partner geldt dan een korting van € 125,-.Mocht u wat meer van de omgeving willen zien, dan kunt u uw verblijf verlengen. De kosten hiervoor zijn € 30.- voor een eenpersoonskamer per nacht met ontbijt. (€ 40,- voor een tweepersoonskamer).

De heen- en terugreis zijn op eigen gelegenheid. Arfeuilles ligt op ongeveer 840 km. van Utrecht, ca. 25 km. ten oosten van het mooie Vichy.

Prijs:

De totale prijs is € 535,- per persoon, diner op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag niet inbegrepen.

Inclusief zijn:
– Welkomstdrankje + maaltijd op de avond van aankomst.
– Cursus plus cursusmateriaal en foto’s printen (U neemt wel zelf een camera en eventueel een laptop mee).
– Het verblijf is op basis van 6 overnachtingen incl. ontbijt en lunch.
– Koffie en thee tijdens het theoriegedeelte van de cursus.
– Badhanddoeken en linnengoed worden ter beschikking gesteld. (badlakens voor het zwemmen dient u zelf mee te nemen.)
– Gebruik van het zwembad
– barbecue of buffet

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website